Lifestyle

2016, het jaar van…

Het is gewoon al 2016! Ik las laats ergens dat we op dit moment dichter bij 2030 zijn dan dat we bij 2000 waren (mind blown!). Ja, ik denk dat we allemaal kunnen zeggen dat voor je het weet het jaar weer voorbij is en we alweer terug denken aan wat er allemaal in 2016 is gebeurd. Maar voor het zo ver is moeten we eerst nog een heleboel mooie herinneren gaan maken en er voor zorgen dat we als het 31 december 2016 is kunnen zeggen: ”Ja, 2016 was een mooi jaar!”.
Net zo als vele van jullie heb ik ook wat doelen voor mezelf opgeschreven die ik wil bereiken in 2016, maar in 2016 staan mij als het goed is ook wat leuke dingen te verwachten. Hoe dan ook 2016 gaat zo ie zo een jaar worden om nooit te vergeten!

Volwassen worden
Het eerste wat mij dit jaar staat te wachten is, dat ik in april al 21 word! 21, voor mijn idee klinkt dat nog zo ver weg. En als iemand nu ook tegen mij zegt dat hij of 23 is denkt ik ”wat zo oud al?!” terwijl ik zelf ook bijna 21 ben en het maar 2 jaar scheelt. Officieel ben je volwassen als je 21 bent. Het idee dat je officieel volwassen bent klinkt eigenlijk ook wel een beetje eng. Gewoon geen kind meer, maar echt volwassen! Naja op papier dan in ieder geval. Maarja wat maakt het uit je bent zo oud als je je voelt toch. Hoe dan ook, ik kijk er naar uit en ga het groot vieren.

Een diploma halen en verder studeren
Dit jaar ga ik hopelijk mijn diploma halen voor mijn MBO 4 marketing opleiding.. Het waren vier moeilijke en pittige school jaren en ben er ook wel echt aan toe om het goed af te sluiten. Op dit moment heb ik al een aantal examens gehaald en heb eind januari weer een examenweek om door te komen. Maar laten we hopen dat het het allemaal waard was, zodat ik in juli trost met mijn diploma in mijn hand kan lopen.
Nadat ik mijn diploma heb gehaald wil ik nog niet stoppen met school, maar verder gaan studeren aan het HBO. Ik heb me op het moment al inschreven op twee opleidingen. De reden dat het twee opleidingen zijn is, omdat het allebei opleidingen zijn waarbij je een toelating opdracht moet doen, dus de kans dat je niet word aangenomen is aanwezig. Maar we gaan er gewoon voor en doen ons best, want meer dan dat kan je niet doen.

Het huis uitgaan
Het huis uit gaan is al een tijdje waar ik over na zit denken en hoop dan ook echt dat het dit jaar gaat lukken. Het plan is om in de zomer te gaan verhuizen richting Amsterdam. De reden waarom ik naar Amsterdam wil, omdat ik daar volgend school jaar een studie wil gaan volgen en ik vind Amsterdam een ontzettend leuke stad. Dus fingers crossed en hopen dat het allemaal doorgaat.

Een gezonder leven
Een gezonder leven staat bij veel mensen centraal als het gaat om nieuwjaars resolutie en bij mij ook. Vorig jaar (klinkt wel erg ver weg) hebben jullie kunnen lezen hoe ik 30 dagen geen suiker heb gegeten. deze keer gaan we een stapje verder. Midden januari ga ik beginnen aan een 60 day challange. Dit ga ik niet alleen doen, maar samen met 29 anderen mensen bij mijn sportschool. Ik ga hier jullie binnenkort nog veel meer over vertellen.

Voor de rest weet ik nog niet wat 2016 mij gaat brengen, maar ik kan alleen maar hopen op ht beste. Ik hoop dat ik ontzettend veel mooie herinneren kan maken dit jaar. En ik weet dat het natuurlijk niet alleen maar leuk kan zijn, maar hoop dat het voornamelijk wel zo is! Want zoals ik net al zij 2016 gaat een jaar worden om nooit meer te vergeten, wat er ook gebeurd!

Wat staat jou dit jaar te wachten? 

 

Zie ook:

1 Comment

  • Reply Cora

    Nou meis! goede plannen. Ga er voor.

    19 april 2016 at 09:25
  • Leave a Reply