Food

30 dagen geen suiker • Eetdagboek week 1

Het is precies 1 week geleden dat ik het idee in mijn hoofd heb gehaald om 30 dagen geen suiker te gaan eten. Wat is er in deze eerste week allemaal gebeurt en wat heb ik nog wel kunnen eten?

Hoe is de eerste week verlopen?
Eigenlijk is het beter gegaan dan wat ik in eerste instantie had verwacht. De eerste dag zag ik het allemaal nog wel zitten, had op zich nog geen trek in iets zoets of wat dan ook. Wat wel een groot verschil was, was dat ik d1e eerste paar avonden rond 8 uur echt ontzettend moe werd. Op woensdag begon ik er wel echt last van te krijgen, ik had vaak trek, tijdens het sporten had ik het veel zwaarder dan normaal en ik had echt ontzettend veel trek in iets zoets! Gelukkig heb ik me door me eerste dipjes heen kunnen slaan, ik ben alleen wel bang dat het ergste nog moet komen.

Image-1 copy

Dinsdag – 1e dag 
Oké, het is dan nu echt begonnen 30 dagen geen suiker eten gaan vanaf nu in. Mijn ochtend begint met een bakje fruit. ik had wat mandarijnen gepeld en er een paar druiven boven op gedaan. Normaal eet ik in de ochtend niet zo veel, maar de dag met fruit beginnen is echt een aanraden! Als middag eten had ik een salade gemaakt van spinazie, avocado, gerookte kip en feta kaas. Verder heb ik voor dat ik naar school moest nog versgeperste sinaasappel sap gehaald bij de AH (Ook dit is echt een aanrader, het is niet heel duur en de sinaasappels zijn niet te zuur).

IMG_3831 copy

Woensdag – 2e dag 
De 2e begint eigenlijk zo als elke dag. Ik ontbijt met 2 rijsten wafels, eentje met smeerkaas en avocado en op de anderen zat een plakje kipfilet. Verder heb ik een kiwi en nog een glas Optimel puur gedronken. Naar school had ik een salade meegenomen, als tussendoortje 2 kaascrackers (zonder koolhydraten en suiker natuurlijk) en een appel. Als drinken heb ik vandaag de hele dag water gedronken. Mijn avond eten was couscous met een salade van sperziebonen, kikkererwten, en rode ui.

IMG_3832 copy

Donderdag – 3e dag 
Vandaag was een heerlijk een dagje vrij, dus kon ik alles lekker rustig aan doen. En dus ook wat uitgebreid ontbijten. Dus ik nam rustig de tijd om een appel te schillen en in stukjes te snijden om daarna heerlijk op te eten met wat yoghurt. Omdat ik niet zo’n hele grote fan ben van de pure smaak van yoghurt heb ik er wat kaneel overheen gedaan, zodat het net even iets anders smaakt. Mijn lunch was niet heel bijzonder gewoon twee rijsentewafels, eentje met geitenkaas en de anderen met smeerkaas. Rond 4 uur had ik drie mandarijnen, omdat dit nog het enige in huis was wat ik kon eten. Als avond eten had ik bimi (Het heet ook wel baby broccoli en is een kruising tussen een broccoli en een kailan) met een hamburger, champignons en een klein beetje huisgemaakt aardappel pure.

NQYuHO7BpsxUWYi5tZmlAf3tsm96g4j4Uh6I-v93VnMVrijdag – 4e dag 
Vandaag moest ik weer gewoon naar school wat betekend dat ik al mijn eten gewoon to go moest (behalve mijn ontbijt dan). Ik ben de dag begonnen met een twee rijstetafels met een hard gekookt eitje. Naar school had ik nog wat Bimi van gister avond mee, alleen omdat het niet heel veel was had ik er nog wat sperziebonen en kikkererwten bij gedaan.  Tussen de middag heb ik nog twee kiwi’s gegeten, ze waren eigenlijk nog een beetje te zuur voor mij, maar ja wel veel vitamines! En voor het eerste in deze week ben ik vergeten om mijn avond eten op de foto te zetten, oeps. En op het moment dat ik dit bericht schrijf (wat op zondag is) weet ik eigenlijk niet meer wat ik vrijdag avond voor eten heb gegeten, maar het zal vast gezond zijn geweest.

gvuJbVFiRXrOuo_m5jqNVJThp5KRwlNLwJ07nq77V94Zaterdag – 5e dag 
Ik moest vandaag ontzettend vroeg op voor mijn werk. En, omdat ik in de ochtend niet heel snel ben had ik als een ontbijt een appel voor onderweg. Voor mijn lunch had ik een ceasar maaltijd salade gehaald. De aardappels had ik er uitgehaald, ik heb er wel een heel klein beetje dressing door gedaan. In mijn pauze van een kwartier heb ik wat optimel puur gedronken. Eerst vond ik het totaal geen smaak hebben, maar hoe vaker ik het drink hoe lekkerder ik het ook ga vinden. En als avond eten had ik een omelet gemaakt, omdat ik vrij laat thuis was en niet meer echt heel veel trek had. In de omelet heb ik wat tomaat, ui, kaas en kipfilet gedaan.

7UxccTS5aQK8eHcqegaNKaouANSzU5bgPKzfRoxwCvIZondag – 6e dag Vandaag was echt zo’n dag waarop je niks moet. Ik ben mijn dag begonnen met een een bakje yoghurt, banaan en wat siroop (en nee, in de siroop zit geen suiker). in de middag had een grote bak met fruit gemaakt met kiwi, banaan en een appel. Als tussendoortje had ik een plakje ontbijtkoek waar ook geen suiker in zit. Het is me opgevallen dat er eigenlijk steeds meer producten op de markt komen waar geen toegevoegde suikers meer in zitten. Voor mij is dat op dit moment dus eigenlijk hartstikke goed! Om de dag af te sluiten had ik heerlijke huisgemaakt stoofvlees van mijn moeder.

Qbl8j0xJeiU7Zgtihu5SloPUa9W1BkBC-dfuTUKPmRMMaandag – 7e dag  
Herfstvakantie! Wat betekend dat ik deze week geen to-go bakje mee hoef en alles gewoon vers kan maken. Omdat we jammer genoeg maandag vrij weinig in huis hadden moest ik het in de ochtend doen met een bakje yoghurt. In de middag had ik weer een omelet gemaakt (dezelfde als afgelopen zaterdag). Tussen de middag heb ik twee plakjes ontbijtkoek gegeten. En om de eerste suiker vrije week af te sluiten heb ik pasta met peultjes en garnalen gegeten.

Zie ook:

No Comments

Leave a Reply