Food

30 dagen geen suiker • Het begin

Er word tegenwoordig veel over gesproken: ”Suiker is slecht voor je”. Wat nogal stom is, want suiker is hartstikke lekker! Wie houdt er nu niet van zoetigheid? Het is normaler als je zegt dat je niet van zuur, bitter, of zout houdt. Maar zoet, bijna iedereen houdt van zoet. Alleen tegenwoordig eten we te veel suiker. twee keer zo veel als dat we eigenlijk binnen moeten krijgen! Om te kijken of we nu echt zo verslaafd zijn aan suiker ga ik een uitdaging aan: 30 dagen suiker vrij!

Oké, we weten allemaal dat suiker ongezond is, maar is het dan echt zo ongezond? Om te kijken wat suiker met ons doet heb ik wat onderzoek gedaan. Jammer genoeg kwam ik niet op de leukste berichten terecht.  Zo hier zijn wat feitjes waar je niet heel blij van zult worden. Voor de eerste keer in de geschiedenis is de verwachting dat kinderen in de US niet ouder worden dan hun ouders, waarom? Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat er een forse toename is aan hart aandoeningen, diabetes type 2 en obesitas, onderzoekscijfers zijn hoger dan ooit zijn! Het blijkt zelfs dat tegenwoordig 1 op de 3 Amerikanen obesitas heeft! dat is ongeveer 33% van de Amerikaanse bevolking!

Maar, wat heeft dit allemaal te maken met suiker? Het is er altijd al geweest, dus waarom is het dan nu ineens een probleem en zo slecht? Het komt, omdat we tegenwoordig veel meer suiker binnen krijgen dan vroeger. Dit komt, omdat steeds meer fabrikanten het toevoegen aan eten, het blijkt zelfs zo te zijn dat er in 80% van ons eten extra fructose is toegevoegd. Wat gebeurt er dan in je lichaam wanneer je suiker eet? Wanneer je suiker eet maakt je lichaam insuline aan. door de insuline ontstaat er een piek in je bloedsuikerspiegel, waardoor je alleen maar meer en meer suikert wilt. En omdat we tegenwoordig op elke hoek van de straat eten kunnen kopen, blijven we dus ook maar kopen. Wanneer je echt te veel suiker eet gaat je lichaam steeds meer en vaker om suiker/insuline vragen. Niet goed, totaal niet goed. De enige manier om deze cirkel te doorbreken is om even helemaal te stoppen met het eten van suiker. Want het feit is jammer genoeg dat suiker ons langzaam maar zeker de nek gaat kosten.

Ik had gezegd dat je niet heel blij zou worden, maar jammer genoeg zijn dit wel de feiten. Om te onderzoeken wat suiker met je lichaam doet, is er maar een ding wat je kan doen, het zelf gaan ondervinden. Mijn doel is om een maand lang zo natuurlijk mogelijk te gaan eten. Dus het enige wat ik nog zeggen is; ‘;laten we beginnen!’

– Heb jij wel eens een vorm van een detox gedaan?

Zie ook:

No Comments

Leave a Reply