Food

30 dagen geen suiker • Het einde

Een aantal weken geleden hebben jullie kunnen lezen dat ik de uitdaging aanging om een maand geen suiker te eten. De maand is ondertussen al een tijdje voorbij. Ik wilde jullie graag laten weten hoe het is gegaan of het moeilijk was en of ik er nog steeds iets mee doe.

Het vermijden van toegevoegde suikers bleek in het begin een groot avontuur te zijn. Zoals ik al eerder heb gezegd kom je suiker tegen in producten waar je het wel van verwacht, maar ook zeker in producten waar je het niet van verwacht. Zo zitten er suikers in kippenbouillon, tortilla’s, crackers en zelfs in babyvoeding. Waarom zit bijna overal suiker in? Allemaal om het voedsel lekkerder, langer houdbaar en goedkoper te maken.
Ik was de uitdaging aangegaan, omdat ik wilde weten hoe moeilijk het zou zijn, wat er zou kunnen gebeuren en hoe mijn eetpatroon zou veranderen.

De eerst week ging erg goed, maar de tweede week werd het toch echt wel moeilijk. Ik merkte de tweede week vooral verschil tijdens het sporten. Ik doe drie keer per week aan body pump en merkte dat de gewichten die ik normaal gebruik ineens een stuk zwaarder leken. Ook had ik het sneller koud en ik heb het normaal gesproken al vrij snel koud. Vanaf de derde week ging het wel weer gewoon een stuk beter. Mijn trek naar suiker was een stuk minder en ik miste het ook niet meer. Ook was het een stuk goedkoper voor mijn portemonnee, omdat ik veel minder dingen nog op school kocht.

Na de 30 dagen suikervrij eten ben ik er zeker bewuster van geworden wat ik voortaan eet. Ik eet tegenwoordig een stuk gezonder en ben door de 30 dagen ook nog eens twee kilo kwijt geraakt. Ik kan het echt iedereen aanraden om het ook een keer te proberen. Je wordt er een stuk bewuster van met wat je nu eigenlijk dagelijks allemaal eet. Verder als het gaat om mijn energie  level en een stuk fitter voelen merk ik weinig verschil. Ik denk dat het dan langer zou moeten doen dan 30 dagen. Maar de 30 dagen hebben mij zeker op weg geholpen om beter en gezonder te gaan eten.

 

 

Zie ook:

No Comments

Leave a Reply