Lifestyle

Tijd voor positiviteit

Iedereen heeft weleens van die dagen dat helemaal niks wil lukken, je voelt je nutteloos en alleen. Geloof me, je bent niet de enige die dit doormaakt. Iedereen heeft weleens zo’n dag en dat is ook volkomen normaal. Maar het is toch veel leuker om vrolijk te zijn? Voor alle mensen die liever vrolijk zijn in plaats van verdrietig, heb ik een lijstje gemaakt met dingen die je kunt doen om weer een klein beetje vrolijker te worden!

Wees niet te hard voor jezelf
Tegenwoordig wordt er zoveel van ons verwacht dat we voor ons zelf de lat soms iets te hoog leggen. We leggen teveel druk op onszelf, waardoor we helemaal niet meer zien wat voor goede en mooie dingen we nu eigenlijk allemaal hebben gedaan. Dus neem soms een stapje terug, kijk naar alle mooie dingen die je al wel hebt bereikt!

Ga naar buiten
Wat ook goed is om te doen is om al je frustratie er uit te sporten. Ga naar buiten en loop een stuk, pak je fiets of ga naar de sportschool. Blijf niet de hele dag in bed liggen, maar doe iets!

Lach
Vind een film waar je altijd ontzettend om moet lachen, lees een grappig boek of vind iets anders waardoor je moet lachen. Als je lacht (zelfs als je hoofd er helemaal niet naar staat) maken je hersenen een stofje aan waardoor je je wat blijer gaat voelen. Daarom is het altijd goed om te lachen.

Luister naar muziek
Tegenwoordig luistert bijna iedereen dagelijks naar muziek. Het is een onderdeel van ons leven geworden. Als je nu een ontzettende rotdag hebt gehad, zet dan vrolijke muziek op. Ga opzoek naar een nummer waar jij je goed bij voelt, waardoor je er weer even tegenaan kunt.

Huil alles er uit
Huilen…? Maar we wilden ons juist beter voelen! Zelfs als je hoofd er totaal niet naar staat is het soms goed om alles er even uit te gooien. Als je voelt dat je moet huilen, hou het dan niet tegen, laat het gewoon gaan. Wanneer je klaar bent met huilen voel jij je weer een stuk beter en kan je weer met een frisse start kunnen beginnen.

Spendeer wat tijd met dieren
Als je geen zin heb om je verhaal te vertellen aan een persoon, denk er dan over om even te knuffelen met je huisdier. Knuffelen met je huisdier of een ander dier kan er voor zorgen dat je humeur weer wat beter wordt.

Neem een douche
Je zult er versteld van staan hoe goed jij je zult voelen na een goede douche. Als je de douche iets kouder zet dan normaal, zal het nog meer helpen. Door het koude water gaat je bloedcirculatie beter werken. Hierdoor wordt je stress minder en zal je humeur een boost krijgen.

Na regen komt zonneschijn
Iedereen wil geluk, succes en liefde. Niemand wil pijn, verdriet, en ongeluk. Maar je kan geen regenboog hebben zonder regen. Wat ik met deze tekst wil zeggen is, dat hoe naar je dag ook is, onthou dat het daarna alleen maar weer beter kan worden.

Ik hoop dat als jullie een rotdag hebben nog eens terug denken aan deze tips en je weer wat vrolijker zult worden! Want niemand verdient het om rotdag te hebben.

‘Dream it, wish it, do it!’
-Naomi

Zie ook:

2 Comments

 • Reply Ivanildo

  Geweldig! Really good stuff!

  13 oktober 2015 at 00:08
 • Reply Margot

  Leuk artikel. Leest heel prettig. Tijdje niks nieuws van je gezien jammer

  9 mei 2016 at 11:57
 • Leave a Reply