Lifestyle

Mijn favoriete kerstmuziek

Morgen is het eindelijk weer die ene maand waar we allemaal al zo lang op zitten te wachten, december! Voor mij is december ook meteen startsignaal van de kerstmuziek. Je kan ‘All I want for Christmas’, ‘Jingle Bells’ en ‘Last Christmas’ weer schaamteloos door je spiekers laten knallen. En omdat ik het liefst het hele jaar door kerstmuziek opzet, heb ik voor jullie mijn favoriete kerstnummers op een rijtje gezet. Dus ga er lekker voor zitten en kom alvast in de stemming met mijn favoriete kerstnummer. Vergeet niet om in de reactie achter te laten wat jullie favoriete kerstnummer is!

#1 Justin Bieber – Santa Claus Is Coming To Town 

Sinds het nieuwe album van Justin Bieber, kan ik niet meer zeggen dat ik zijn muziek niet leuk vind. Maar in 2011 vond ik ook dat hij een goed album had, zijn kerstalbum ‘Under The Mistletoe’. Misschien kwam dat ook, omdat er vrij veel kerstnummer op stonden die al jaren bestaan. In 2011 kende ik nog geen andere versie van ‘Santa Claus Is Coming To Town’ en eigenlijk vind ik andere versies ook niet echt leuk. Ik vind deze versie zo leuk, omdat hij lekker up-tempo is en er zit een goede beat onder.

#2 Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Wanneer je aan kerst denkt, denk je aan een paar dingen, familie en vrienden, een kerstboom en het nummer All I Want For Christmas Is You. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, je kent dit nummer. Waarschijnlijk herken je het nummer al als het nog geen 5 seconde aan staat. En eerlijk, iedereen heeft weleens die hoge noten proberen mee te zingen.

#3 Frank Sinatra – Let It Snow

Eentje uit de oude doos, het origineel komt namelijk uit 1945! Ja, dit kerstnummer is al 70 jaar oud en nog steeds wordt het elk jaar weer gedraaid met kerst. Stiekem hoop ik altijd dat het spontaan gaat sneeuwen als dit nummer opkomt (is jammer genoeg nog nooit gebeurd). De versie van Michael Buble vind ik ontzettend goed, je krijgt er een echt kerstgevoel van. Maar de versie van Frank Sinatra mag ook zeker niet vergeten worden.

#4 The Ronettes – Sleigh Ride 

Dit nummer heeft alles wat je verwacht van een kerstnummer, kerstbellen, het geluid van een rendier en een vrolijk begin. Sleigh ride mag ook zeker niet ontbreken in mijn rijtje met favoriete kerstnummers. Ik word er vrolijk van en het brengt oude herinneringen van vroeger terug. Die paar keer dat er in Nederland genoeg sneeuw lag dat je zelf ook je slee uit de schuur kon halen om te gaan sleeën. Als het trouwens weer zou sneeuwen zou ik zo weer mijn slee pakken.

#5 Glee – Baby, It’s Cold Outside 

Van alle zes de seizoenen vind ik dit wel een van de beste covers. De chemie tussen Darren Chris en Chris Colfer vind ik ontzettend goed. Ook brengt het nummer mij meteen in de juiste kerstsfeer. Er zijn natuurlijk nog honderden andere versies van dit nummer die bijna net zo goed zijn, maar persoonlijk vind ik dit de leukste.

#6 Bianca Ryan – Why Could’t It Be Christmas Everyday?

Dit nummer is uitgebracht in 2006, maar ik hoorde het voor het eerst rond 2009. Sinds die tijd draai ik het standaard elke kerst. Als ik dit nummer hoor heb ik altijd spontaan zin om even gek te doen en rondjes te rennen door het huis. Het is zo’n ontzettend vrolijk nummer. En wees eerlijk, waarom kan het niet gewoon elke dag kerst zijn toch?

#7 Train – Shake Up Christmas

Elk jaar zit ik rond deze tijd van het jaar vol smart te wachten op de Coca-Cola kerst reclame. Wisten jullie dat het beeld wat we nu kennen van de kerstman, dus de dikke man met ene lange witte baard, is ontwikkeld door Coca-Cola (bedankt Coca-Cola!). Een paar jaar lang is de Coca-Cola reclame de bekende vrachtwagen met lichtjes geweest. Maar in 2010 zijn ze een samenwerking aangegaan met de band Train en een nieuw kerstnummer was geboren.

#8 Michael Buble – Jingle Bells

Dit nummer zongen we al mee, voor dat we eigenlijk engels konden, iedereen is opgegroeid met Jingle Bells. En met de nieuwe versie van Michal Buble is het nummer nog leuker geworden dan dat het al was. Eigenlijk kan je niks meer over dit nummer zeggen, behalve dan dat het gewoon een ontzettend leuk en vrolijk kerstnummer is.

#9 Andy Williams – It’s The Most Wonderful Time Of The Year

Het klopt, kerst is de beste tijd van het jaar. Iedereen is vrolijk, gezellig en je ziet misschien el mensen die je lang niet heb gezien. Daarom past dit nummer goed in mijn persoonlijke rijtje van favoriete kerstnummers. Hij is wel oud, maar hij blijft ontzettend leuk om naar te luisteren.

#10 Glee – Deck the Rooftop 

En als laatste weer een kerstnummer van de serie Glee. Waarom deze versie, omdat hij lekker up tempo is en hij is lekker vrolijk, een echte meezinger. Ook bij dit nummer krijg ik een echt kerstgevoel en begin ik ontzettend veel zin in de kerst te krijgen.

-Wat is jou favoriete kerstnummer?

 

 

Zie ook:

No Comments

Leave a Reply